FAKTOR PENCETUS GEJALA BULI DALAM KALANGAN REMAJA: SATU SOROTAN LITERATUR - Setiati Hamidah; Azrin Ibrahim (Journal of Islamic, Social, Economics and Development, 2023)
Kajian ini bertujuan mengkaji dan menganalisis faktor gejala buli yang berlaku dalam kalangan remaja pada hari ini. Kajian ini menggunakan pendekatan kualitatif dengan penganalisisan data daripada sumber dokumentasi bagi menjawab persoalan mengenai faktor pencetus gejala buli dalam kalangan remaja. Kajian ini dijalankan bagi membuka minda masyarakat akan faktor pencetus gejala buli yang berlaku dalam kalangan remaja agar isu buli ini dapat diatasi secara optimum oleh semua lapisan masyarakat yang terlibat.