PENDIDIKAN 4.0 SATU KAEDAH INOVASI YANG BERKESAN TERHADAP SISTEM PEMBELAJARAN BAGI KEUSAHAWANAN: SATU TINJAUAN LITERATUR - Norasheilah binti Jaafar; Nadratun Nafisah binti Abdul Wahab (International Journal of Accounting, Finance and Business, 2021)
Kertas kerja ini menumpukan mengenai inovasi dalam bidang pendidikan keusahawanan melibatkan revolusi teknologi 4.0 iaitu seperti Internet saling berhubung (IoT), penggunaan digital, media sosial dan penggunaan data besar (Big data) dan web 3.0. Objektif kajian ini adalah untuk melihat semula kajian-kajian lalu yang melibatkan inovasi dalam pendidikan tertumpu kepada revolusi 4.0. Hasil bacaan mendapati bahawa Pendidikan 4.0 ini membolehkan para pelajar meneroka persekitaran baru yang melibatkan e- pembelajaran abad ke-21 manakala pendidikan dan latihan keusahawanan didapati dapat membolehkan usahawan muda memainkan peranan penting dalam data besar syarikat e-dagang (e-commerce).